Web Analytics Made Easy - Statcounter

 بامداد ۲۴ آبان ماه سهمیه بندی بنزین آغاز و پس از آن برخی اعتراضات شکل گرفت که منتهی به قطعی و اختلالات اینترنت در کشور شد و به علت قطعی اینترنت بسیاری از کسب و کارها و فعالیت‌های مرتبط با اینترنت، دچار اختلال شدند که معاملات سامانه نیما از این اختلال، بی‌بهره نبود.

بررسی‌های خبرنگار اقتصادی ایرنا نشان می‌دهد که در هفته پیش از قطعی اینترنت (۱۸ تا ۲۴ آبان) حدود ۳۵۲ میلیون یورو ارز در سامانه نیما عرضه و ۲۱۱ میلیون یورو خریداری شد، اما در هفته پس از قطعی اینترنت (۲۵ آبان تا ۲۸ آبان) به میزان ۱۲۹ میلیون یورو در این سامانه عرضه و ۱۱۵ میلیون یورو فروخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادآور می شود که اطلاعات سامانه نیما تا ۲۸ آبان در دسترس قرار داشت و اطلاعات پس از آن تاریخ در سایت سامانه نیما بروز رسانی نشد.

سامانه نیما یک سایت داخلی محسوب شده و سرورهای آن در داخل کشور قرار دارد و بر این اساس دسترسی به این سایت محدودیتی ندارد و به ادعای مسوولان نباید معاملات نیما دچار اختلال شده باشد؛ اما باید توجه داشت که قطعی و مشکل سراسری اینترنت در روزهای گذشته، تاثیر خود را برهمه معاملات مرتبط با اینترنت گذاشته که نیما نیز یکی از آنهاست.

همچنین بسیاری از واردکنندگان که باید پس از خرید ارز در نیما آن را برای واردات کالای مورد نظر خود اختصاص دهند، به علت قطع ارتباط با سایت های خارجی نمی‌توانستند اقدامات لازم برای خرید و واریز ارز را انجام دهند.

بازگشت معاملات صرافی‌ها به روال عادی 

«کامران سلطانی‌زاده» رییس شورای عالی کانون صرافان در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: دسترسی به سامانه نیما در روزهای نخست قطع اینترنت دچار مشکل شده بود، اما اکنون روند معاملات به حالت عادی بازگشته است.

وی درباره مشکل برخی صرافی‌ها در دسترسی به اینترنت و انجام معاملات اضافه کرد: آن گروه از صرافی‌هایی که اینترنتشان به نام شرکت صرافی است محدودیتی ندارند، اما صرافی‌هایی که اشتراک اینترنت آنها به نام شخص حقیقی است، احتمالا مشکل دارند.

سلطانی‌زاده با اشاره به طراحی سامانه‌ای اختصاصی برای صرافان توسط بانک مرکزی، گفت: بانک مرکزی اقدام به راه اندازی سامانه «نورونتا» برای معاملات صرافان کرده است که ارتباطی به وضعیت اینترنت ندارد به طوری که حتی در صورت قطع اینترنت نیز اختلالی در فعالیت آن ایجاد نمی‌شود.

عضو هیات مدیره کانون صرافان گفت: شبکه نورونتا یک بستر امن ارتباطی برای صرافان برای معاملات و ثبت اطلاعات خرید و فروش ارز در سامانه نیما و سنا است.

وی خاطر نشان کرد: طراحی این سامانه از اقدامات سازنده بانک مرکزی برای بالابردن امنیت معاملات و رفع مشکلات قطعی اینترنت صرافی‌هاست.

سلطانی‌زاده با بیان اینکه سایر افراد امکان دسترسی به این سامانه را ندارند، اضافه کرد: حتی بابروز قطع اینترنت، صرافان می‌توانند معاملات خود را بوسیله این شبکه انجام دهند.

وی گفت: بیشتر صرافی‌ها تجهیزات لازم این سامانه را خریداری و در حال نصب قرار دارند؛ برخی از صرافی‌ها نیز هم اکنون از این سامانه استفاده می‌کنند.

برچسب‌ها اینترنت دلار صرافی نرخ ارز سهمیه بندی بنزین سامانه نیما

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اینترنت دلار صرافی نرخ ارز سهمیه بندی بنزین سامانه نیما اینترنت دلار صرافی نرخ ارز سهمیه بندی بنزین سامانه نیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۸۸۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ

یتنا - واتس‌اپ در جدیدترین بروزرسانی خود قصد دارد امکان به اشتراک‌گذاری فایل بدون اتصال به اینترنت را برای کاربران خود فعال کند.
گزارش‌های فنی حاکی از آن است که اپلیکیشن واتس‌اپ در حال حاضر مشغول آزمایش ویژگی جدیدی است که به کاربران امکان می‌دهد بدون نیاز به اتصال به اینترنت، فایل‌ها را به اشتراک بگذارند.

واتس‌اپ در جدیدترین بروزرسانی خود قصد دارد امکان به اشتراک‌گذاری فایل بدون اتصال به اینترنت را برای کاربران خود فعال کند. به این معنی که کاربر می‌تواند برای هر مخاطبی که در اپلیکیشن قرار دارد، بدون نیاز به اینترنت فیلم و عکس ارسال کند.

وب‌سایت WABetaInfo که متخصص در پیگیری و افشای اخبار واتس‌اپ است، گفت که این ویژگی جدید «افراد نزدیک» نام دارد و کار آن به ارسال داده‌ها از طریق شبکه‌های بلوتوث مانند قابلیت ارسال سریع در دستگاه‌های اندروید یا ویژگی AirDrop در دستگاه‌های اپل مرتبط است.

برای بهره‌مندی از این قابلیت، باید آخرین نسخه آزمایشی واتس‌اپ را دانلود کرده و تنظیمات را تغییر دهید تا اپلیکیشن به فایل‌های موجود در دستگاه، موقعیت جغرافیایی و بلوتوث شما دسترسی داشته باشد.

به گفته WABetaInfo، روند ارسال داده‌ها از طریق ویژگی جدید رمزگذاری خواهد شد و گیرنده داده‌ها شماره تلفن فرستنده را برای حفظ حریم خصوصی نشان نمی‌دهد.

دیگر خبرها

  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • آیا لغو فرمان رشد در ایتالیا باعث سقوط فوتبال این کشور می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)
  • تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد
  • نتانیاهو: تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه