Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مشکل عدم دسترسی به اینترنت و نبود آنتن تلفن همراه همواره در استان زنجان یکی از مهم‌ترین مشکلات مشترکان است و این روز‌ها خاموشی برق که قطعی اینترنت و ضعف آنتن‌دهی موبایل را نیز در پی دارد بر مشکلات محصلان نیز افزوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، داستان تکراری خاموشی برق تبدیل به چالشی در میان صاحبان صنایع، بخش کشاورزی و استفاده کنندگان از این انرژی در بخش خانگی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که اعلام می‌شود این است که کاهش میزان بارندگی‌ها و عدم ذخیره‌سازی حجم مورد نیاز آب در پشت سد‌ها و افزایش مصرف برق با رسیدن به روز‌های گرم سال سبب اعمال خاموشی‌های زودرس اجباری می‌شود. 

اما این قطعی برق در این روز‌ها سبب بروز مشکلات اساسی دیگری برای قشر دانش‌آموز و دانشجو نیز شده است چرا که قطعی برق قطع آنتن‌های موبایل و اینترنت را نیز در پی دارد و در شرایطی که در برخی ادارات دورکاری انجام می‌گیرد و با توجه به اینکه دانش‌آموزان در حال برگزاری امتحانات آنلاین پایان ترم هستند نبود اینترنت دردسرساز شده و این مشکل نارضایتی را در بین مشترکان شبکه اینترنت تلفن همراه و ثابت افزایش داده است.

با این حال با اینکه مسئولان از این موضوع کاملا مطلع هستند اما در طول روز‌های گذشته اقدام به اعمال خاموشی‌های بدون برنامه برق کردند که این موضوع حتی در مسابقات آنلاین قهرمانی شطرنج آسیا اثر گذاشته و سبب شد تا شطرنج باز ایرانی به دلیل قطعی ناگهانی برق و قطعی اینترنت در مقابل حریف خود شکست بخورد با این حال این مسئله قطعا تنها مشکلی نیست که با قطعی برق و اینترنت به افراد جامعه حادث شده است.

با این اوضاع در استان زنجان حتی در شرایط عادی دسترسی به اینترنت تلفن همراه در تمام نقاط شهرستان‌ها خصوصا در روستا‌ها میسر نیست از سویی دیگر با اینکه وزیر ارتباطات در سفر خود به زنجان قول اتصال تمام روستا‌های بالای 20 خانوار به اینترنت پر سرعت تا پایان سال 99 را داده بود اما این وعده هم عملی نشده است. بنابراین با وجودی که برخی از روستا‌ها از اینترنت بهره‌مند شده‌اند اما عدم اتصال به اینترنت و استفاده از شبکه، عدم آنتن‌دهی موبایل، قطعی برق و نبود اینترنت تلفن خانگی و در نهایت اینترنت همراه نارضایتی اقشار مختلف را در پی دارد و سوال مردم این است چرا باید در روستا‌هایی که حتی اذعان می‌شود به اینترنت پر سرعت متصل شده آنتن‌دهی و اینترنت همراه در شرایط مطلوبی قرار ندارد؟ چرا با هر قطعی برق باید روستانشینان شاهد قطعی اینترنت نیز باشند؟ چرا راهکاری برای اعلام زمان‌بندی قطعی برق و اینترنت ارائه نمی‌شود تا در این روز‌ها که امتحانات دانش‌آموزان آنلاین برگزار می‌شود مشکل ایجاد نشود؟

واکنش دبیر فدراسیون شطرنج به قطع برق و حذف شطرنج‌بازان کشورمان225 روستای استان همدان تحت پوشش اینترنت پرسرعت همراه اول قرار گرفتکلاهبرداری اینترنتی در صدر کشفیات جرایم فضای مجازی کردستان استاستان خراسان شمالی در رتبه 21 ضریب نفوذ اینترنت قرار دارد

در این راستا حامد سرائی، مدیر‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: با قطعی برق، شرکت‌هایی که شبکه آن‌ها و تجهیزاتشان روی مرکز مخابراتی نصب است دچار مشکل در سرویس‌دهی و خدمات رسانی به مشترکان خود نمی‌شوند چرا که در مراکز مخابراتی برق اضطراری وجود دارد برق از ژنراتور‌ها تامین می‌شود و قطعی برق شاید تا چند ساعت بر سرویس‌دهی شرکت‌های اینترنتی تاثیر سو نداشته باشد.

وی افزود: البته با قطعی گسترده برق در مناطق امکان سرویس‌دهی کامل از بین می‌رود با این حال با قطع بدون برنامه برق، ارتباطات تلفن همراه مختل می‌شود.

قطعی اینترنت

مدیر‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان گفت: سایت‌های تلفن همراه به واسطه برق کار می‌کنند. هرچند باتری سایت‌ها می‌تواند تا چند دقیقه پس از قطعی برق، سایت را روشن نگه دارد اما زمانی که برای مدت زمان طولانی برق قطع می‌شود سایت نیز خاموش می‌شود به همین دلیل برخی مشترکین با قطع برق با قطعی یا اختلال در ارتباط یا اینترنت مواجه می‌شوند.

وی تصریح کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا پهنای باند مصرفی اینترنت استان به میزان 56 درصد افزایش یافته است و تقریبا باند ورودی استان نیز به دو برابر رسیده است.

سرائی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 87 درصد از روستا‌های بالای 20 خانوار استان از اینترنت پر سرعت بهره‌مند شده و در حال استفاده هستند، گفت: شرکت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تلاش است تا تمام روستا‌های بالای 20 خانوار استان را به اینترنت پر سرعت مجهز کند.

با این اوصاف، آنچه که نمود کامل دارد این است که در استان زنجان نه تنها وعده وزیر ارتباطات برای پوشش صد درصدی روستاهای بالای 20 خانوار برای اینترنت پر سرعت هنوز که هنوز است محقق نشده بلکه همان روستا‌هایی که بر مجهز شدن آن‌ها به اینترنت پر سرعت اذعان می‌شود همواره مشکلات عدم دسترسی به اینترنت و نبود آنتن تلفن همراه وجود دارد. از سویی دیگر قطعی‌های مکرر، بدون برنامه و چند ساعته برق مشکلات دسترسی به اینترنت به ویژه در روستاها را در شرایط حاضر و فصل امتحانات صد چندان کرده و مردم از مسئولان انتظار دارند برای بهبود شرایط اقدام کارسازی انجام دهند.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اینترنت پر سرعت بالای 20 خانوار دسترسی به اینترنت قطعی اینترنت استان زنجان تلفن همراه قطعی برق روستا ها روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۶۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟

درسال ۱۴۰۲ و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه برای تکمیل سبد کالایی خود و خروج از صف تخصیص نیمایی وارد این حوزه تجاری شدند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تلفن همراه حسب قانون یک کالای تخصصی محسوب میشود و قانونگذار برای واردات این کالا چند مولفه اصلی را درنظر گرفته است.

در همین خصوص مهدی عبقری با اشاره به اینکه، از سال 1401 با توجه به مشکلات ارزی کشور ، رویه واردات این کالا به دوبخش بالای 600 دلار و زیر 600 دلار تقسیم شد؛ گفت:  در مرحله اول بانک مرکزی بنابر اعلام توسعه تجارت ، سامانه دوم ارزی را برای آن درنظر گرفت ، باتوجه به مسائلی ازقبیل مشخص نبودن نرخ ارزی آن که بیشتر درجهت منافع صادرکنندگان گروه کالایی خاص درنظرگرفته شده بود باوجود هشدارهای اولیه شاهد دو مشکل عمده شدیم.

اولی مشکل حذف سقف و سابقه دراین رویه که باعث ثبت سفارش قریب به 10 میلیاردی و بی رویه انهم برای دو مدل گوشی تلفن همراه که دران زمان بالای 600 دلار بود شد و مورد بعدی امکان عرضه با قیمت سلیقگی را مهیا نموده بود که همین امر باعث افرایش قیمت نرخ ارز در بازار غیر رسمی ، شد. بر این اساس خیلی زود این طرح ملغی شد و بجای آن رویه واردات در ازای صادرات خود جای انرا گرفت.
درهمان زمان تغییر، یک بی نظمی سامانه ای پدیدار شد و باعث سواستفاده از منابع ارزی کشور برای واردات کالای بالای 600 دلار قرار گرفت.
در ماههای اولیه بسیاری از صادرکنندگان بدون تخصص و آشنایی با بازار تلفن همراه قدم در راه واردات تلفن همراه نهادند ، واردکنندگان سال 1401 بیشتر از خارج صنف تلفن همراه بودند اما درسال 1402 و با تمدید رویه وارداتی تلفن همراه در ازای صادرات خود ، بسیاری از شرکتهای واردکننده تلفن همراه بجهت استفاده از دو مزیت این رویه، یکی تکمیل سبد کالایی خود از کالای بالای 600 دلار(صحیحتر ایفون و دو مدل سامسونگ) و دیگری در صف انتظار نماندن برای تهیه ارز نیمایی و کسرشدن از سابقه شان  پای در این عرصه نهادند و با توجه به قوانین موجود بدنبال بهره مندی از مزایای آن شدند.
فارغ از اینکه به کرات تقاضای بهره مندی از ارز حاصل صادرات غیر مورد تقاضای فعالان این حوزه بود ولی بنظر میرسید با توجه به سابقه کوتاژ فروشی که مشکلات عدیده ای را دربرداشت و یا طراحی ایجاد سامانه جدید برای تامین ارزی که با سخنان و قوانین بانک مرکزی در سال گذشته منافات داشت این امکان میسر نشد.

باتوجه به جمیع موارد توضیحی شاید یکی از بهترین راهها که کلیات این مطالب را دربرگیرد، ایجاد رویه ای است که هم تخصص و دانش صنفی را دربرگیرد و هم مشکلات ارزی را دوباره بیشتر نکند
رویه پیشنهادی ایجاد ‌امکان واردات در قبال صادرات خود صرفا برای بازرگانان تلفن همراه میباشد امری که با توجه به ایجاد زیرساخت در خیلی از شرکتهای واردکننده تلفن همراه از رویه صادرات خود طی سال 1402 میسر شده است.
دراین روش شرکتهای واردکننده تلفن همراه در حالیکه کدفعالیت بازرگانیشان برای این حوزه بوده با امکان واردات از محل صادرات خود تنها میتوانند واردات موبایل داشته باشند و بعد از این شاهد تخلفات عامدانه و یا سهوی واردکنندگان خارج صنفی نخواهیم بود.
لازم بذکراست درحال حاضر صادرکنندگان خیلی از ردیف کالایی از صادرکننده پلیمرگرفته تا آبگرمکن و...  به صرف صادرات موبایل واردمیکند ‌شاید بهترین گواه نامه سازمان توسعه تجارت درسال گذشته و اعلان واردات کالای رفرش و ریپک باشد.

* مهدی عبقری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت ادامه خواهد داشت
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • ببینید | تصاویری از دزدی تلفن همراه در پشت چراغ قرمز در کمتر از 30 ثانیه!
  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • سیلاب به زیرساخت‌های آب شهرستان زیرکوه خسارت وارد کرد